Curiozitati despre alimente…


 

…via email de la mama. Asta ca sa mi dau drumu la mana sa mai updatez si eu blogul, nu am avut timp sa scriu. Si incep prin a share-ui cu voi asta:

 

1. Doza letala de ciocolata pentru o fiinta umana este de aproape 10 kg. Pare o cantitate imensa de ciocolata, insa daca stam sa ne gandim ca exista oameni care beau zeci de sticle de cola pe zi, nu este exclus sa existe si persoane care fac din ciocolata alimentul de baza in meniul lor zilnic!

2. Stiai ca afinele rosii sau merisoarele “topaie” atunci sunt coapte? Exista un test prin care multe persoane testeaza daca afinele sunt gata pentru a fi recoltate sau nu: arunca o boaba pe jos si daca topaie de sapte ori, inseamna ca este coapta si poate fi folosita pentru consum.

3. Stiai ca in 2011, branza a fost cel mai furat aliment din lume? Statisticile arata ca dintre toate alimentele furate, branza a fost cel mai pe placul hotilor!

4. Pudra fina cu care este acoperita guma de mestecat (in special lamele) este facuta din marmura. Nu este vorba de zahar pudra asa cum cred foarte multe persoane, ci de praf de marmura fina, folosit cu rolul de a impiedica guma sa se lipeasca de ambalaj si sa se umezeasca.

5. Peste 12% din cantitatea totala de cola bauta in SUA este consumata la micul-dejun. O fi de “vina” cofeina din aceasta bautura, care o transforma intr-o alternativa mult mai gustoasa a cafelei, dar extrem de nesanatoasa. In plus, stiai ca la origini, cola a avut culoarea verde si contineacocaina?

6. Cel mai banal ingredient din paine – L-cisteina -, care se regaseste in compozitia multor sortimente din aceasta categorie de produse este extras din cea mai ieftina si abundenta sursa naturala de proteine – parul uman.

7. Unul dintre cele mai scumpe preparate din lume este facut din saliva de pasare. Este vorba de supa din cuiburi de randunica. Cuiburile acestor pasari sunt comestibile si sunt create integral din saliva pasarilor. Este considerata si una dintre cele mai sanatoase mancaruri din lume, bogata in magneziu, potasiu, calciu si fier. Daca supa de randunica este o raritate in meniurile restaurantelor romanesti, pe teritoriul Asiei, Australiei si Americii, acest preparat este foarte comun si degustat de gurmanzi.

8 responses to “Curiozitati despre alimente…

  1. 1. Nu am eu bani de atata ciocolata, presupunand ca vreau sa mor infulecand o ciocolata cat de cat de calitate
    2.prima oara cand aud de asa ceva
    3.Majoritatea furturilor au fost in Franta ?
    4.La insistentele tatalui meu am renuntat la guma de mestecat. Si eu care credeam ca doar saliva produsa prin mestecarea ei afecteaza stomacul…
    5.Am renuntat la Cola, am realizat ca e nesanatoasa in orice moment al zilei. By the way, stiam ca a fost candva verde.
    6. Slava Domnului ca nu mai mananc paine de un an!
    7.da… nu le am cu preparatele fine, ma duc sa mananc niste mamaliga.

  2. Hai mai! :)) Cisteina e aminoacid (deci, cel putin pe Terra, in compusii naturali n-are cum fi dextro, deci L-ul ala e pus asa, de fofo, sa suna mai inspaimantator) si se afla in structura cam oricarei proteine… Ca o fi mai abundent in vreuna din proteinele firului de par si ca pe motivul asta e folosita ca sursa pentru izolare e o treaba, dar de aici pana a face afirmatia ca e folosit (sau necesar) un aminoacid purificat in felul asta in produsul painii (ar iesi al dracului de scumpa) e cale f.f.f.f lunga😀. Eu zic ca painea se face si acum, ca si pe vremea stra-stra-stra-bunicii din aceiasi produsi ieftini. De asemenea daca cisteina o face vreo minune in paine, zau ca nu prea conteaza de unde provine (decat ca pret) fiindca un aminoacid e un aminoacid si deh..ca atare is ca orice molecula, e foarte curat :)).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s