Legaturi la echinoctiu


22 septembrie la ora 17:48:55. Soarele a trecut prin punctul autumnal, toamna astronomica este aici.

Si eu sunt “in a fall mood”, m-a bagat ploaia de ieri intr-un chef de toamna teribil, picioarele si mainile au revenit la temperaturi demne de pielea neincalzita a reptilelor, diminetile zgribulite dar si dovleacul care va ajunge la copt diseara.

Acum ma simt si eu in toamna cu toate ca Septembrie este o luna “dubioasa” ad cateva frunze, incepe colorarea lor dar sunt zile in care Soarele arde, iti mai porti maieurile preferate dar in acelasi timp iti aduci aminte ca ai o geaca faina si iti cumperi si ceva nou si dintr-o data iti doresti sa se raceasca vremea ca sa poti sa le porti.

Pe langa tine altii se agita sa puna muraturi, tu te gandesti, sa mai mananc o inghetata? De data asta cred ca s-a apasat butonul la mine, simt nevoia sa-mi pun ciorapi in picioare si nu mai tanjesc dupa caldura de afara ci cea dinauntru…in toate modurile de a putea fi inteleasa…

Ma intreb daca sunt oameni care nu “intra” in spiritul unui anotimp, cred ca e trist sa traiesti asa, separat de natura, impachetat in otelul de zi cu zi. Daca inca nu v-a prins, nu e prea tarziu, stiu ca septembrie e pe terminate dar nu are relevanta, si la mine a facut click mai tarziu anul asta, va recomand niste filme de sezon, ce mi aduc aminte acum (daca nu le-ati vazut sau):

1. Autumn in New York, sa aveti servetele langa ca s-ar putea sa o dati in alte alea…e cam tristut.Dar este bun, o metafora frumoasa cu Richard Gere si Winona Ryder.

2. Evident, Legends of the Fall, bucurati-va de Brad Pitt in floarea varstei cum se leaga pe langa copacii tomnatici. Asta pe langa o alta armata de actori foarte buni. Alt film excelent, metaforic si sfasaietor ca o toamna tarzie…

3. Sweet November este o drama nu extra super deosebita, infiorator de trista dar frumoasa prin modul cum protagonista, interpretata de Charlize Theron, vede viata si si-o traieste. O luna noiembrie in San Francisco…pe gustul meu.

Ce alte filme cu toamna prin ele stiti? Zi-mi si mie. Eventual ceva mai optimist.

Va las cu Vivaldi si toamna pe vioara. De ascultat cu mintea deschisa, reda perfect sentimentul de toamna.

One response to “Legaturi la echinoctiu

  1. Pingback: Cafeaua cu lapte – varianta de toamna « Legaturi primejdioase·

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s