Despre vacanta mea…sau Citesc deci calatoresc


Buna ziua, eu sunt o fata nesabuita si sunt dependenta de calatorii.

Cine ma cunoaste stie ca ce se numeste vacanta sau concediu sau cum vreti sa-i spuneti la mine este sinonim cu plecatul, “umblatul”, pana si week-endurile, intr-o perioada, erau motiv de hoinarit si descoperit locuri noi.

Buna ziua, sunt tot eu. Anul acesta nu am fost nicaieri…anul acesta nu am calatorit, anul acesta nu am fost nici macar pana la Ploiesti. Si am suferit. Dar mi-a trecut. Si am calatorit mai mult decat credeam, de fapt. Pentru ca citesc, sunt un cititor si nu pentru ca nu as avea o viata mai interesanta ci pentru ca vreau sa am mai multe.

Asa ca anul acesta am calatorit in India coloniala, cu aromele ei ce invaluiesc atatea probleme cu care se confruntau indienii apoi in Anglia de care erau legata.

In SUA am facut un adevarat tur, am stat mai mult prin New York, cu cladirile lui inalte si senzatia de sera ce ti-o provoaca Manhattan-ul dar poti evada pe Brooklyn Bridge, o plimbare pe pod, mai ales dupa apus si luminile orasului ce se reflecta in East River, gata sa fie inghitite in raul orasului, murdar. Cu tot farmecul orasului mi-au placut mult padurile Montanei si locurile mai salbatice si putin locuite din intinsa tara. Coborand spre sud, in imaginatul oras Morganville, Texas am trait emotiile acestui loc straniu dar odata ajunsa in Louisiana am invatat multe despre viata, obiceiurile si gastronomia  sudistilor.

Si nu in ultimul rand am fost in Rusia in Sankt Petersburg si m’am minunat de arihitectura si opulenta orasului apoi am pornit spre Siberia – destinatia Omsk.

Iar viitorul l-am petrecut in Cartierul Religiilor Uitate.

Fara regrete, ca de obicei, a trecut si vara asta, eu pornesc in noi calatorii alaturi de personajele din cartile mele (acum sunt Tokio, Japonia) dar ma gandesc si la niste calatorii reale, in pregatire.

Pentru ca eu cred ca viata este frumoasa numai daca vrei tu sa fie.

8 responses to “Despre vacanta mea…sau Citesc deci calatoresc

  1. Eu eram mai mult prin scoli vacanta asta, ba prin America , ba prin romania, de calatorit..doar in lumi fantastice, dupa ce cumpar si restul cartilor din Bravo voi face o vizita academiei vampirilor, am auzit ca ma asteapta Rose ,,dar nu vreau sa o las prea mult sa ma astepte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s