Seria Sange Albastru – Melissa de la Cruz


Continuam periplul meu prin literatura YA cu seria Sange Albastru. Am citit primele 3 romane aparute la noi – Sange Albastru, Bal Mascat si Revelatii.

Ma surprinde ca sunt atatea si atatea viziuni in povestile cu vampiri. Iar imaginatia autoarei in cazul acestor carti as putea spune ca la inceput m-a dezamagit putin deoarece eroina, personajul principal Schuyler Van Alen seama cu altele, fata rebela, intotdeauna altfel, unde mai pui ca se imbraca de la SH. Dar aici se opresc asemanarile pentru ca ideea in sine si cum sunt imaginati vampirii este destul de interesanta si…religioasa.

Aceste 400 sute de vampiri, sunt vazuti ca spirite cazute pe Pamant care se tot reincarneaza, astfel sunt nemuritori si in fiecare viata isi aduc aminte de tot ce au trait pana atunci.

Nu ma bag in detalii, este un arbore genealogic destul de complicat cu toate ca ei doar in lumea umana sunt rude de fapt ei nu sunt dar se intrupeaza astfel ramanand in familie.  Au numele lor adevarat, de inger de obicei, dar in fiecare viata adauga o noua personalitate, de regula ei au fost persoane importante de-a lungul istoriei.

Cei 400 sute din zilele noasre sunt protectori ai artelor, se ocupa de operatii de caritate si in general au grija ca lucrurile sa mearga bine pe Pamant.

Nu au treaba cu argint, usturoi, lumina zilei si alte minune vampiresti. Doar ca le curge sange albastru prin vene si se hranesc cu sangele oamenilor dar fara sa-i omoare pe asa numitii, Sage Rosu. Mai apar si o a tria categorie, Sange Argintiu, dusmanii care complica treburile…

Caci, la un moment dat mi s-a parut destul de zapacita povestea, complicata, crezi ca X este cel rau dar de fapt nu este si totusi pana la urma este sau mai apare o persoana care incurca actiunea si mai tare. Este usor de citit dar trebuie sa urmaresti cu atentie sa nu te pierzi prin marele labirint imaginat si prin…atatea informatii despre brandurile de lux din New York :)) Caci as putea spune ca pe de alta parte este ca un Gossip Girl cu vampiri🙂. Daca vrei sa stii tot ce e la moda, este o sursa buna, o gramada de informatii despre cum se imbraca si ce mananca high life-ul newyorkez.

Inedit: sunt romane ce o coloana sonora! DA! Si ce mai cantece…lista este pe site-ul autoarei si o postez si eu aici, sunt faine, mai ales Muse! parerea mea, daca citesti cartile, baga si muzica. Merge de minune.

Eu am ales pentru postul meu Muse – Time is running out .

In concluzie pot sa spun ca astept sa citesc Van Alen Legacy care am inteles de pe Bibliophile Mystery ca va aparea la toamna si la noi, editura Leda, bineinteles.

Blue Bloods Playlist

1. We’ve Got A Big Mess On Our Hands – The Academy Is…
2. It’s Getting Boring By The Sea – Blood Red Shoes
3. They – Jem
4. Time Is Running Out – Muse
5. It’s So Easy – The Sounds
6. City Of Devils – Yellowcard
7. You Really Got A Hold On Me – She & Him
8. Rich Kid Blues – Lykke Li
9. This Night Has Opened My Eyes – The Smiths
10. Secret – The Pierces

Masquerade Playlist

1. Change Your Mind – All-American Rejects
2. Think I’m In Love – Beck
3. Only In Dreams – Weezer
4. Girls On Film – Duran Duran
5. Mask – Bauhaus
6. Muscle Museum – Muse
7. Hang Me Up To Dry – Cold War Kids
8. Policy Of Truth – Depeche Mode
9. Mowgli’s Road – Marina & The Diamonds
10. Apres Moi – Regina Spektor

Revelations Playlist

1. Sleep – Chester French
2. Crown Of Love – Arcade Fire
3. Barcelona – Rufus Wainwright
4. Bloodletting – Concrete Blonde
5. Space Oddity – David Bowie
6. Stumble and Pain – Joseph Arthur
7. Music Box – Thrice
8. We Suck Young Blood – Radiohead
9. Run – Snow Patrol
10. Kiss With A Fist – Florence + The Machine

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s