Orasul oaselor – Cassandra Clare


sursa foto: fanpop.com

Cum ar fi ca orasul in care traiesti sa aiba si o lume nevazuta oamenilor obisnuiti?

Orasul oaselor este prima carte din seria Instrumente Mortale despre care tot vedeam pe bloguri si nu stiu cum, dar copertile nu ma atrageau deloc(dar ce om judeca o carte dupa coperti???), plus ceva cu vanatori de monstrii, nu stiu cum dar nu prea ma atragea si nu credeam ca o sa-mi placa, cu toate astea tot ce citeam era de bine.

Si da, mi-a placut. In New York-ul zilelor noastre o pustoaica isi da seama ca vede mai multe decat altii si invata ca exista o lume nevazuta, demoni, vampiri, varcolaci, spirite ale naturii, motociclete zburatoare, cladiri care arata altfel decat in realitatea mundanilor si vanatorii de umbre, cei care lupta sa mentina echilibrul si omoara demonii si, din cand in cand, la nevoie, alte spirite care nu sunt cuminti.

Protagonista, Clary ajunge de la o adolescenta timida, la inceput, la o fata ceva mai matura care la sfarsitul cartii se pricopseste cu o noua familie si o oarecum si alta identitate. Doar ca ea nu se lasa pacalita asa usor…parerea mea, vom vedea in urmatoarea carte Orasul de Cenusa.

Imi place implicarea trecutului ascuns al lui Clary si firul narativ al familiei ei ce la un moment dat te cam surprinde, adica intuiesti pe parcursul cartii ceva dar pac! te loveste dintr-o data. Nu spun ce, sa nu stric placerea cui nu a citit-o.

De asemenea am avut o senzatie la sfarsit ca si cum Valentine a organizat totul, parca el a scris scris vietile tuturor personajelor, il vad undeva de partea autoarei, deasupra tutoror, atotstiutor.

O chestie draguta: M’am apucat sa citesc cartea cand au inceput filmarile la ceea ce va fi filmul City of Bones, premiera 23 August 2013! Can’t wait for that!  O sa fie fain, abia astept sa vad portalurile, Orasul oaselor si ….si RUNELE! Da, runele, mi-a placut foarte tare ideea in carte.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s