Despre Bulgur


Bulgur-ul este o forma de grau integral ce a fost pregatita in prealabil, curata, prefiarta, uscata si cernuta. Rezultatul este un produs hranitor cu o aroma usoare ca de nuci si un termen de valabilitate extins fiind un aliment ce se poate pastra timp indelungat.

Acest grau este natural, integral si bogat in fibre iar prin modul cum este pregatit isi pastreaza vitaminele. Fiind un aliment “low fat” a fost de asemenea propus in piramida alimentara a dietei mediteraneene. De altfel, el chiar provine din zona Mediteraneena a Turciei si Orientul Mijlociu. Este un aliment comun in dieta turcilor, armenilor, sirienilor si a altor popoare orientale.

Asa l-am si descoperit, de la un restaurant turcesc si de atunci m’am indragostit de acest aliment. Acum am inlocuit orezul alb din alimentatie si consum bulgur, orez brun, integral sau basmati.

Ca si textura este mai apropiat de cous-cous-ului decat a orezului dar este superior la ambele. Sa vedem analiza :

Nutritional Values Bulgur, Cooked

Serving Size: 1/2 cup

Calories: 76

Fat: <1 g

Saturated Fat: 0 g

Cholesterol: 0 mg

Carbohydrate: 17 g

Protein: 3 g

Dietary Fiber: 4 g

Sodium: 5 mg

Iron: 1 mg

Magnesium: 29 mg

Manganese: <1 mg

Nu sunt sigura ca se gaseste in supermarket-uri dar il gasiti la magazinele cu produse naturale sau cele cu produse arabesti/turcesti. Nu este scump si este o baza ideala pentru mancaruri, orice se face cu orez poate fi facut si cu bulgur.

Evident, sunt o gramada de retete interesante ce merita incercate, celebra este salata Tabbouleh pe care dupa ce o voi incerca o sa postez.:)

One response to “Despre Bulgur

  1. se numeste burgul si se poate face o salata f.delicioasa .1 pahar de burgul pus in apa se spala si se lasa in apa curata 20-30 min.una leg.patrunjel tocat marunt de preferinta ib blender,2-3 cepe verzi citeva frunze de menta ,zeama de la 2 lamii sare si ulei de maslineeste o minunatie de salata.nu ingrasa .v-o recomand

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s